portalda gördüM

Sitemiz hakkındaki görüş, tavsiye, şikayet ve problemlerinizi yazabileceğiniz forum bölümü.

Mesajgönderen serdengectim » 05 Nis 2009, 00:34

burada "dünyanın en büyük 3. deniz gücü olmuştuk ama" yazıyor.bu bilgi yanlıştır.bizim deniz gücümüz çok zayıftı.vew 93 türk rus harbinde de abdulhamidin bu donanmaya güvenmemesini sebebi anlaşılmıştır.amcası abdulaziz devrinde oluişturulan bu donanma osmanlıya borç olarak verdikleri parayı geri almak aynı zamanda üstüne bide borç miktarını almak isteyen avrupa devletlerinin afedersiniz kakalamasıyla alınmış ve buna tüm halk inanmıştır.bu donanma o kadar kötü idi ki abdülhamidin kara ordusuyla yendiği yunanlıların donanması bile bu donanmadan güçlüydü.dünyanı 3. yok2. deniz gücü olduğunu iddia edenler abdülhamidi lekelemek isteyenlerin ortaya attığı palavralardır.

ikinci olarak o zaman ki basın özgürlüğü günümüzde bile yok.basın kanun dairesinde serbesttir hükmü çıkınca bir ermeni gazetesine zincire vurulmuş karagöz çiziyor.bu adamlar kanun dahilinde özgürlüğü beğenmeyecek kadar rahat yayın yapabilimişler çok uzun bir süre.ama bizde kanun dahilinde bile özgür değildi daha yakına kadar halada öyle .üstad bu yüzden kaç kere hapise düştü

son korkaktı diyen namık kemalin oğlu'nun galiba babasının Abdülhamide yolladığı mektuplardan haberi yok önce onları açıklasın sonra Abdulhamide söz söylesin.Abdülhamid cesaretini bomba olayında kanıtlamıştır.

bu yazdıklarım üstadın ulu hakan 2. abdülhamid han kitabında ayrıntısıyla vardır
bir gün hak dostuyla aynı yolda buluştuk
candan serden gectik küfürle vuruştuk
(serdengecti)

yeryüzünde yalnız benim serseri
yeryüzünde yalnız ben derbederim
herkesin dünyada varsa bir yeri
ben de bütün dünya benimdir derim
(NFK/üstad)
serdengectim
Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı

Dön Şikayet ve Dilek Kutusu